Categorieën
VoedselBlog

Wat zijn de Meest Geliefde Indiase Snoepjes Wereldwijd?

Indian sweets bestellen online in Amstelveen, een van de meest populaire en groenblijvende assortimenten Indian Sweets is over de hele wereld te zien bloeien. We zullen niet liegen als we zeggen dat de Indiase keuken niet compleet is zonder mithai of desserts. Indiase zoetigheden en desserts zijn essentieel voor Indiase festiviteiten, maar ook tijdens een groot diner. Enkele van de meest geliefde desserts zoals ladoo & dateren uit het oude India, maar de Mughal-vorsten die uit Perzië kwamen, introduceerden velen van hen in het land.

Indiase snoepjes zijn zo divers dat ze opwegen tegen snoepjes van overal op de planeet. De diverse smaken van veel snoep tonen de diversiteit van Indiase festivalculturen in verschillende taalsprekende regio’s. Je kunt uitkijken naar de ‘Indian Snacks’-outlet voor een aantal Indian sweets bestellen online en proeven van enkele van de beste verrukkelijke desserts van het land.

Indian Sweets Bestellen Nu

Hier zijn enkele van de meest verrukkelijke Indiase zoetigheden die u kunt proeven tijdens uw verblijf in het land.

  1. Ladoo

In India is ladoo de meest populaire feestelijke delicatesse. De meest voorkomende variant van dit populaire snoepje is motichoor ladoo, dat in verschillende smaken verkrijgbaar is. Sushruta, een oude Indiase arts die sesamladoo als antisepticum gebruikte om zijn chirurgische patiënten te genezen, zou het dessert hebben gemaakt. De meest voorkomende zoete offers die aan God worden gebracht, zijn ladoos.

Ladoo is een favoriet van elk Indiaas huishouden, of het nu in stedelijke of landelijke gebieden is, tussen de zoetigheden die op gewone dagen verkrijgbaar zijn en die bij speciale gelegenheden in het hele land worden gemaakt. Het is een van de weinige desserts die alle Indiase staten gemeen hebben. Wij bezorgen de lekkerste Indiase zoetigheden Amstelveen, bekijk nu onze menukaart!

  1. Kheer

De beroemde rijstpudding, ook wel ‘kheer’ genoemd, is een eeuwig Indiaas dessert dat de harten van mensen over de hele wereld verovert. Rijst wordt gekookt met melk en suiker en vervolgens gegarneerd met saffraan, kardemom, gedroogd fruit en noten. Indiase melkpuddingen zijn er in verschillende smaken, waaronder kheer, phirni en payasam. De maaltijd wordt in Zuid-India seviyan genoemd omdat rijst wordt vervangen door vermicelli. Het dessert staat in veel delen van het land onder verschillende namen bekend.

  1. Gulab Jamun Gulab Jamun

arriveerde in India vanuit Perzië (Iran) toen moslimmonarchen in India arriveerden en hun dynastieën stichtten. Deze lekkernijen zijn gemaakt van khoya, een melkpoeder in de vorm van een bal. Gefrituurde khoya wordt gedompeld in zoete siroop die meestal op smaak wordt gebracht met saffraan en rozenwater.

Gulab jamuns zijn kleine gebakken rondjes die ruiken naar warme melk en gekarameliseerde suiker. Ze zijn alomtegenwoordig in India, met bijna elke snoepwinkel die er een variatie van serveert. Ze zijn zo vaak geserveerd en geproefd dat de meesten van ons zijn vergeten wat er nodig is om dit snoepje echt uitzonderlijk te maken.

  1. Gajar ka halwa

Wortel halwa of gajar ka halwa is een geweldig dessert en een van de meest geliefde Indiase zoetigheden in het land dat tijdens het winterseizoen wordt gemaakt, vooral in het noordelijke deel van het land. Gajar ka halwa is een zoet gerecht gemaakt van geraspte wortelen gekookt in melk en kardemom. Het mengsel wordt vervolgens gekookt met suiker en ghee (geklaarde boter). Ten slotte worden gedroogde vruchten aan het dessert toegevoegd om het aantrekkelijker en lekkerder te maken. Tijdens de Mughal-tijd werd het gerecht beroemd en het wordt nog steeds aangeboden tijdens hindoeïstische en moslimfestiviteiten in India, zoals Diwali en Eid al-Fitr.

  1. Rasgulla

Rasgulla is een ander Indiaas dessert dat afkomstig is uit de oostelijke staat Bengalen en is gemaakt van chenna. Het deeg voor deze bolvormige dumplings wordt gekookt in zoete siroop totdat het sap in het deeg dringt. Deze delicatesse is zo beroemd dat West-Bengalen en Odisha, twee Indiase staten, er al jaren over kibbelen, elk met de bewering dat de Rasgulla uit hun eigen regio komt.

  1. Jalebi

Jalebi is een populair gerecht in India. Het is een hoepelvormige lekkernij die wordt geproduceerd door bloem te frituren en vervolgens te weken in zoete siroop. Iran en Turkije hebben beide hun eigen varianten van jalebi. Dit eenvoudige dessertrecept is te vinden in verschillende oude Indiase recepten die dateren uit de 15e eeuw. De beste manier om van jalebis te genieten, is door ze te eten als ze nog warm zijn.

Als u op zoek bent naar een Indian sweets bestellen online bij mij in de buurt, dan is uw wachttijd nu voorbij, want Indian Snacks levert enkele van de beste desserts van het land.

Read More

All Post

Creëer de Aura en Nu Indiaas Eten Bestellen in Amstelveen

Hoe Indiaas eten thuisbezorgen in Amstelveen gunstig is tijdens de pandemie

Indiaas streetfood bestellen in Amstelveen met snelle bezorging en easy takeaways.

Kies uit een verscheidenheid aan gerechten met Indiaas eten catering in Amstelveen

Lip-Smacking Taste of Indiaas Eten Afhaal Centrum Amstelveen

Wat zijn de Meest Geliefde Indiase Snoepjes Wereldwijd?

Weten De Geschiedenis van Indiase Hapjes en Tandoori Koken